Najboljših 10 romantičnih knjig za sproščeno branje s srečnim koncem

2020 පෙබරවාරි 7

Romeo in Julija, Ana Karenina, Ljubezen v času kolere, Veliki Gatsby ... Seznam izjemno čudovitih, a tragičnih ljubezenskih zgodb, lahko zavzame več strani. Dobre knjige o razmerjih, napisane v preprostem in humornem slogu, pa so iz nekega razloga precej manj pogoste. Za predvečer Valentinovega smo zbrali deset izjemno zabavnih romanov s srečnim koncem. Ljubite, berite in uživajte v vsakem dnevu, ki ga preživite s svojo sorodno dušo. Če pa ga ali je še niste našli, samo poglejte naokrog :)

Projekt Rosie avtorja Graemeja Simsiona

Kako najti popolno dekle, če vam nikoli ne uspe priti dlje kot do prvega zmenka? V iskanju bodoče žene je mlad znanstvenik ustvaril 30 strani dolg vprašalnik, da bi izločil neprimerne kandidatke. Točno ve, kakšna bi morala biti njegova sorodna duša. Vendar pa ko je spoznal neresno, temperamentno in skrajno neprimerno dekle za svoje velike načrte po imenu Rosie, pa se je njegovo življenje drastično spremenilo.

Dnevnik Bridget Jones avtorice Helen Fielding

Bistra, nepredvidljiva, iskrena in malce trapasta Bridget spozna, da je končno pripravljena na resno razmerje. Edina težava je v tem, da je svojo boljšo polovico težko najti, saj so vsi fantje, ki se zdijo prijazni, v resnici snobi ali ženskarji. Gre za izvrstno zgodbo polno humorja o tem, da bo prava ljubezen slej ko prej le potrkala na okno.

My Not So Perfect Life avtorice Sophie Kinsella

Katie živi v svojem sanjskem mestu, si ustvari obetavno kariero, dela in preživlja čas z zanimivimi ljudmi, se zabava in se ne naveliča tega, da o tem poroča celemu svetu preko družabnih omrežij. Vendar pa je resnica precej drugačna od te čudovite podobe: majhno stanovanje, spori s sosedi in osamljenost. Da bi vse spremenila, bo morala zbrati pogum in v svoje življenje spustiti resnična čustva.

Hunting and Gathering avtorice Anne Gavalda

Romani Gavaldove so podobni snežinkam: so si nekoliko podobni, hkrati pa so edinstveni in neponovljivi. Gre za čudovito in toplo zgodbo, ki se dogaja v središču Pariza – najbolj romantičnega mesta na svetu. Vsak od likov je na svoj način izgubljen in negotov, skupaj pa bodo premagali vse težave in našli svojo zasluženo srečo.

Igra sovraštva avtorice Sally Thorne

Gre za zabavno zgodbo za sproščeno branje o sovraštvu arogantnega kolega, ki se sozi čas razvije v simpatijo, nato pa v ljubezen. Tematika pisarniške romance ni ravno nova, vendar pa je zahvaljujoč humorju in domiselnosti Sally Thorne uspela napisati izvrsten roman o tovrstnih spremenljivih človeških čustvih.

Metroland avtorja Juliana Barnesa

Najbolj priljubljena tematika nagrajenca Bookerjeve nagrade je preučevanje človeških odnosov in njihovo preizkušanje v času. Barnesov prvi roman preberete v enem dihu; zaplet vzbuja zanimanje, v likih pa lahko najdemo svoje lastne prednosti in slabosti. Gre za zgodbo o mladostni in zreli ljubezni, privlačnost mladostništva in zmožnost najti srečo v zakonskem stanu.

Anna and the French Kiss avtorice Stephanie Perkins

Gre za prodajno uspešnico, roman o mladi Američanki, ki se preseli v Pariz zaradi študija in za sabo pusti svoj domači kraj, prijatelje in partnerja. Vendar pa se Anna zelo hitro navadi na povsem nov svet, njeno srečanje z očarljivim Etiennom pa popolnoma spremeni njeno življenje. Zabavna knjiga za sproščeno branje vas bo zagotovo spravila v dobro razpoloženje.

Lepotica s pomarančami (The Orange Girl) avtorja Josteina Gaarderja

Fant po imenu Georg nekega dne odkrije dnevnik svojega davno preminulega očeta, ki svojemu sinu pove, kako je spoznal in ljubil njegovo mamo. Morda se zdi nekoliko žalostno, vendar pa gre v resnici za izjemno vedro in veselo ljubezensko zgodbo, polno izvrstnega humorja.

The Peacock Emporium avtorice Jojo Moyes

Britanska pisateljica Jojo Moyes velja za pravo mojstrico romantičnih zgodb. Ta knjiga govori o vrnitvi v domači podeželski kraj, o nerazrešenih konfliktih s starši in družinskih težavah. Na srečo pa junakinja vse obravnava s humorjem in najde moč za obnovitev svoje izgubljene harmonije.

P.S. from Paris avtorja Marca Levyja

Gre za čudovito, nekoliko pravljično zgodbo o ameriškem pisatelju in britanski igralki, ki preživljata težke čase. Osamljenost ju prisili, da storita nepričakovan korak – prijavita se na spletno mesto za zmenke in pišeta tujcu. Tako kot knjige drugih avtorjev je tudi na knjiga napisana v lahkotnem, skoraj puhlem jeziku, prepojenem s humorjem in ljubeznijo do likov. Samo uživati moramo v vsaki strani in upati na srečen konec.

Nazaj
Aa HD