Čarovniško vzdušje: najboljših 7 knjig/filmskih priredb, ki jih lahko preberete oziroma si jih ogledate pred počitnicami

2021 ඔක්තෝබර් 22

Če se vam na ulicah kar naenkrat začnejo smehljati buče, to pomeni, da je noč čarovnic pred vrati. :)

Če vas to ne napolni s pozitivno energijo, ne skrbite! Mi vemo, kako vas lahko hitro spravimo v praznično razpoloženje.

Vse, kar morate storiti, je, da ponovno preberete ali si ogledat najboljših 7 knjig/filmskih priredb, ki upravičeno veljajo za mojstrovine žanra grozljivk!

»Izžarevanje«

Eden najpopularnejših romanov Stephena Kinga je zaradi Kubrickove priredbe postal kulten na več načinov. Gre za dobro staro zgodbo o pisatelju, ki postopoma blazni, dogajanje pa je postavljeno v velik prazen hotel – zgodba, ki se je ne naveličate!

»Ko jagenjčki obmolknejo«

Samo pravi ljudje, ki ustvarjajo pravo grozo, so lahko bolj strašni od nadnaravnih sil ... Zgodba o serijskem morilcu je odlična, film z genialnim Anthonyjem Hopkinsom pa nič slabši.

»Drakula«

Večna klasika! Zgodba o najslavnejšem vampirju je obvezno branje za vse ljubitelje grozljivk. Noč čarovnic je pravi čas, da pozabite na čedne najstniške vampirje in se vrnete h krvoločnemu originalu.

»Krog«

Priredba romana Kojija Suzukija je postala prava uspešnica, ki nam prinaša enega najbolj osupljivih likov – Samaro. Vendar tudi knjižni original ni nič slabši od filma, morda ga celo presega.

»Rosemaryjin otrok«

Zlobno in brezupno vzdušje romana Ire Levina je oskarjevec Roman Polanski odlično prenesel na filmska platna. Tako knjiga kot film v prvi vrsti prestrašita z realizmom te grozljive zgodbe o satanizmu.

»Ne glej zdaj«

Benetke, smrt, duhovi, nenavadna videnja ... Novela, ki jo je napisala Daphne du Maurie, ni samo strašljiva, ampak se ponaša tudi z lepo kuliso. Enako velja za priredbo Nicolasa Roega.

»Izganjalec hudiča«

Film Williama Friedkina o obsedenosti s hudičem upravičeno velja za kinematografsko klasiko na svetovni ravni. Zanimivo je dejstvo, da je avtor originalnega romana, William Peter Blatty, prevzel vlogo scenarista in prejel oskarja za najboljši scenarij.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Nazaj

Podobno kot številna druga podjetja tudi podjetje PocketBook uporablja tehnologijo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje, analizo in oglaševanje, saj omogoča prikaz relevantnih ponudb, prilagojenih vsebinam, ki vas zanimajo, hkrati pa omogoča delovanje tega spletnega mesta in spletnih mest tretjih oseb. Podjetje PocketBook ceni vašo pravico do zasebnosti, zato vas prosimo, da si vzamete trenutek in preberete informacije v razdelku Upravljanje nastavitev piškotkov, kjer najdete informacije o upravljanju nastavitev piškotkov. Vedno so omogočeni le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje. Če se strinjate s tem, da so uporabljene vse datoteke s piškotki, v tem pojavnem oknu kliknite V redu. Če želite izvedeti več o tehnologiji piškotkov, njenih prednostih in načinu, kako jih uporablja podjetje PocketBook, si oglejte naše Obvestilo o piškotkih.

Aa HD