Vdelana programska oprema 6.7 za pet modelov PocketBook: boljši zvok in druge izboljšave

2023 පෙබරවාරි 10

Spoznajte obsežno posodobitev za e-bralnike InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 in Touch HD 3 – vdelana programska oprema različica 6.7. Nova programska oprema bo izboljšala zvok zvočnih datotek, zagotovila nove možnosti za uporabo opomb, slovarja in funkcije besedilo-v-govor. Omogočila vam bo še udobnejše branje, saj boste lahko prilagodili in personalizirali kretnje v načinu za branje.

V nadaljevanju so nekatere najbolj pomembne izboljšave, ki jih prinaša vdelana programska oprema 6.7:

Boljši zvok pri zvočnih datotekah – zaradi posodobitve kodeka (AptX, LDAC, AAC, SBC) bo zvok zvočnih knjig in glasbe na zvočnih napravah z vzpostavljeno povezavo Bluetooth boljši in vaš e-bralnik bo podpiral večino posodobljenih zvočnih datotek. Upoštevajte, da ta posodobitev velja samo za modele PocketBook z zvočno podporo.

Shranjevanje novih besed in njihovega prevoda je bolj priročno kot kdaj koli – ko berete knjigo v načinu slovarja, lahko neznane besede in njihov prevod hitro shranite v opombe, ne da bi morali prekiniti z branjem. Ustvarite »prevod v opombi« v priročni obliki: shranite samo neznano besedo ali besedo in prevod (enega ali več). Neznani besedi lahko dodate tudi opis konteksta, v katerem je bila beseda uporabljena. Nato lahko prevode v opombi upravljate v aplikaciji Notes: lahko jih razvrščate in filtrirate ali jih izvozite v ločeno datoteko.

Poslušanje izgovorjave neznanih besed – ste v besedilu naleteli na neznano besedo ali niste prepričani, kako se izgovori? Z novo funkcijo besedilo-v-govor lahko hitro poslušate izgovorjavo katere koli označene besede v načinu za branje slovarja ali v aplikaciji Dictionary.

Personalizirajte kretnje – upravljanje naprave PocketBook postane še bolj enostavno z novimi kretnjami pritiska, potega in podrsanja, ki jih lahko nastavite v razdelku »Kretnje v načinu za branje« v nastavitvah.

  • Pritisk – stran knjige je razdeljena na 9 ločenih delov, na katere lahko pritisnete za eno od naslednjih možnosti: meni branja, pojdi na naslednjo ali prejšnjo stran, pojdi 10 strani naprej ali nazaj, pojdi na številko strani, pojdi na začetek ali na konec knjige, odpri naslednje ali prejšnje poglavje, zaznamek, slovar, izbira pisave itd.
  • Kretnje podrsanja in potega – nastavite kretnje za podrsanje od leve proti desni, od desne proti levi, od zgoraj navzdol, od spodaj navzgor, pa tudi kretnje potega z levega ali desnega roba v načinu za branje ali načinu besedilo-v-govor.

Nove uporabne funkcije načina Photo Frame – od sedaj naprej je Photo Frame postala ločena aplikacija na seznamu aplikacij naprave. Lahko ustvarite in urejate sezname slik diaprojekcij, izberete interval diaprojekcij, izberete naključni vrstni red diaprojekcije, prilagodite svetlost in barvno temperaturo sprednje lučke posebej za aplikacijo Photo Frame itd.

Druge pomembne posodobitve, ki jih prinaša vdelana programska oprema 6.7:

  • Možnost prikaza obrob strani, ki je bila prikazana na prejšnjem zaslonu – za knjige v formatih PDF in DJVU. Bolj tekoče drsenje dokumentov PDF in DJVU v drsnem načinu.
  • Možnost spremembe hitrosti funkcije besedilo-v-govor z ločeno kretnjo med samim branjem.
  • Dodatni napotki za elemente uporabniškega vmesnika med branjem v načinu slovarja.
  • Izboljšava uporabniškega vmesnika za sezname vsebine in opomb.Priročnejše stiskanje ali razširitev seznama opomb. Če želite odpreti stran knjige z opombo, morate samo pritisniti na puščico poleg številke strani.
  • Izboljšanje algoritmov za prilagajanje svetlosti in kontrasta za ilustracije knjig formata FB2.
  • Sedaj lahko razvrščate opombe na seznamu opomb knjige in razvrščate knjige na seznamu knjig z opombami. Prav tako lahko opombe iz knjige ali iz skupine izbranih knjig izvozite v druge naprave.

Vse te izboljšave in nove funkcije so na voljo tudi na modelu PocketBook Era, ki ima vse te funkcije privzeto vgrajene.

Nova vdelana programska oprema 6.7 bo kmalu na voljo tudi za naslednje modele: InkPad Lite, InkPad X, Color in Touch Lux 4.

Z novo programsko opremo lahko vaša naprava PocketBook postane še boljša, zato posodobite svoj e-bralnik in uživajte v izjemnem udobju elektronskega branja!

Nazaj

Podobno kot številna druga podjetja tudi podjetje PocketBook uporablja tehnologijo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje, analizo in oglaševanje, saj omogoča prikaz relevantnih ponudb, prilagojenih vsebinam, ki vas zanimajo, hkrati pa omogoča delovanje tega spletnega mesta in spletnih mest tretjih oseb. Podjetje PocketBook ceni vašo pravico do zasebnosti, zato vas prosimo, da si vzamete trenutek in preberete informacije v razdelku Upravljanje nastavitev piškotkov, kjer najdete informacije o upravljanju nastavitev piškotkov. Vedno so omogočeni le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje. Če se strinjate s tem, da so uporabljene vse datoteke s piškotki, v tem pojavnem oknu kliknite V redu. Če želite izvedeti več o tehnologiji piškotkov, njenih prednostih in načinu, kako jih uporablja podjetje PocketBook, si oglejte naše Obvestilo o piškotkih.

Aa HD